nuffnang

Tuesday, November 1, 2011

Jawab 11 soalan.:-)


mekasih pada Tipah coz sudi tag saya...:-) cuba sedaya nieh utk siapkan blog nie..[padahal tensen tadi jawab test pom..] hehehhe..macih..maciihhh...

The Rules

1.You must post this rule

2.Each person must post 11 themselves in their journal

3.Answer the question the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer

4.You have to choose eleven people to tagged and link them to the post

5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6.No tag Back!

7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAG IF YOU READING THIS" YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONEST)have tagged 11 people.

11 perkara tentang saya J

1- Saya simple jep..ta ada yang menarik sangat lah..suka bercerita J

2- Saya suka color biru muda.

3- Saya SANGAT suka froggy.

4- Saya akan bagi froggy bank saya makan syiling setiap hari..:-)..sangat sukakan duit..hahaha.

5- Saya sangat benci cicak!! Geli! Cicak jahat…pernah masuk baju saya!

6- Saya akak kepada 4 adik..juga adik kepada seorang abang..:-)

7- Saya juga ada lesung pipit..tapi sebelah kiri jep..[ta nak kalah dengan Tipah]hehehhe.

8- Saya juga berspek mata..tapi kadang2 jep pakai..time dalam kelas jep..

9- Saya bekasan pelajar akaun time diploma dulu..now degree saya dah berubah hati pada management..:-)

10- Saya dilahirkan pada 19/10/1989 dari pasangan Sallehuddin dan Zakiah.

11- Saya tahu menangis bila menghadapi kesukaran yang amat..then call maa..lagi menjadi2 nangis..okeh!

11 perkara yang Tipah nak tahu ye..:-) ha na..ini dia..

1- sape yang kamu call last sebelum tido semalam?? *tipu dosa..heee~*

· for sure..ibu saya..a.k.a maa saya lah! Sumpah ta tipu.hehehe.

2- pilih sorang kawan dan apa yang istimewa pasal beliau??

· Dia? Tersangat istimewa..dia suka buat saya geram..suka cari pasal..kalau dia cakap A..saya kata B..ha..itulah istimewanya dia..coz saya tetap bahagia walaupun tak sekepala dgnnya.

3- tempat yang nak sangat pergi..

· kalau dalam Malaysia..nak sangat pergi..Langkawi for second time..maybe..kalau Oc. Saya nak pergi Mekah! J

4- ciri-ciri suami/isteri yang akan kamu jadi bila da kawen..

· dia boleh bimbing saya.menjadi isteri yang baik..:-)

5- tabiat yang tak leh buang dari dulu sampai sekarang..

· hehe…suka tangguh2 keje..hehhehe

6- rase2nye apa yang sebabkan tipah comel??

· Ha tahu!!!!!! Awk punya lesung pipit! Dalam…lebih dalam pada lesung pipit saya! Hehhe

7- apa yang patut tipah ubah pada diri tipah nih...

· kalau demam..jangan makan banyak tau!

8- suke makan bihun, mee atau kueyteow???

· Kueyteow!

9- pepagi bangun tido prefer kentut or korek hidung??

· Ooppss..malu.hehehe..

10- kalau awek/balak tinggalkan anda..agak2 ape pesanan anda untuk si dia?

· Bajet awak sorang je lelaki dalam dunia nie??? Pesanan saya..awak jangan menyesal tau tinggal saya..coz memang ta pernah jumpa dah perempuan cam saya..heheh :-b

11- cinta sebelum or selepas kawen?kenapa?

· saya nak cinta selepas dan sebelum…kerana..kasih sayang sebelum kahwen adalah terhad..iaitu ada batasnya…jadi cinta selepas kahwen..kasih sayang itu mungkin lain utk diungkapkan…kan?? kan?? setuju ta?? ehehehe

soalan saya pada yang mereka di tag.:-)

1. siapa perlu korang terima cintanya..yang disayangi atau yang menyayangi?

2. Hadiah terbaik utk yang disayangi/menyayangi.?

3. Harapan korang utk yang disayangi/menyayangi.?

4. Bila seseorang buat korang kecewa..apa korang buat? Maafkan..atau…berdendam?

5. Kalau ibu korang tak merestui hubungan korang…korang nak buat apa?

6. Kata-kata pada si dia..andai terpaksa lepaskan si dia kerana cinta terhalang oleh org tua?

7. Kalau tak dihalang oleh orgtua..korang nak kahwen time umur berapa?

8. Kahwen nanti..nak pakai baju color apa?

9. Nak anak berapa orang??

10. Kalau dah kahwen nanti..kat mana tempat menarik yang korang nak pergi dengan husband/wife?

11. Hadiah yang korang harapkan dari seorg suami/isteri.

tag pada mereka :-

iekabeans

fiya

MisPinuyu

awin

Jus

ain Rosli

Zue

AzSyraf

Budak Namo Biey

Effa

Ain Najib

4 comments:

LeSung baTu said...

o0h0oiii mane buleh lawan senior punye lesung..hahahah

RIMA DANIA said...

http://rimadania.blogspot.com/2011/10/gamming-time-soalan-dari-fatiha.html

hehehe ida...cepat jawab soalan fiya....

Anonymous said...

Sy suka perkara yg ke 2,tu...:-)

RIMA DANIA said...

http://rimadania.blogspot.com/2011/11/gamming-time-soalan-dari-ida-zuraida.html

dah jawab hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...