nuffnang

Monday, October 20, 2014

Part 3 : Perfect Love

sambungan Part 1 ,Part 2

Masa raya Haji, dia menyatakan lagi hasrat utk meminang...
hurm.. "Sabar sikit boleh tak? tak reti nak cakap mcm mana dengan maa." keluhku.
sbb terlalu malu or takut ke mcm mana ntah...
tapi atas pertolongan dari Allah..dengan solat hajat.
ku mempunyai kekuatan utk bersuara... " maa, azli nak masuk meminang.." kataku
maa diam seribu bahasa.

ku tak ingat mcm mana.. tp ku ingat kata-kata yg keluar dr mulut maa..
"Habiskan belajar dulu, lepas tu dia boleh masuk mintak."

Masa tu tgh praktikal...
hurmmm...tak reti nak cakap...tap susah hati sbb maa mcm tak bagi "takkan xnk kerja?"
so dalam setiap doaku, ku doa moga dimurah rezeki utk dpt kerja lepas habis belajar..
27/12/2014 tamat lah latihan industri.
so permulaan nya kami nak buat time cuti sekolah bulan 3 rasanya...
tp plan maa lagi best! hihhihih
"buat time raya cina la 31/1/2014.." majlis pertunangan kami dpercepatkan

bahagia itu ada pada hati.
dan bahagia itu adalah suatu ketenangan.
kata org dugaan bertunang kuat.
Alhamdulillah kami sama-sama hadapi.


lebih kurang 8bulan kami ikat.
dan akhirnya dsatukan pd 12/9/2014 Sweet September.
Alhamdulillah..alhamdulliah..
nikmat lepas berkahwin jauh lebih indah..:)

terima kasih

Part 1 lepas nie as a wife :)

Tuesday, June 17, 2014

Part 2 : Pertama kalinya

Assalamualaikum

sambungan part 1 :)

Okay lepas bagi peluang, bukan mudah sebenarnya nak sayangkan seseorg yang pada mulanya kita tak suka (memandangkan dah syg, xsesuai guna ayat benci mcm dlm part 1) hahahahahaha..
okay pada org yg kita tak suka, sesuai kan?

kadang2 terfikir, "aku tersilap bagi peluang ke..."
dalam tersilap2 tu..
Dia balik semenanjung.
jadi utk pertama kalinya......
dia jumpa saya, awin, maa & family.

Allahuakbar.
perasaan yang dulu pernah ada perasaan tak suka, totally remove! hahahaha.
bila tengok dia kan.
jujur lah, saya jatuh cinta.
lepas bawa jumpa maa.. bukan saya je jatuh cinta.. maa pun. hahahahaha.
lepas jumpa saya, maa & adik2  hantar dia naik bas plak.. sebab kampung dia kat kelantan. :)
*bakal jadi menantu ore kelate*

nampak tak kesungguhan dia??
dari Kuching ke KL.. dari KL - Batu Pahat..
dari Batu Pahat.. jumpa family..:)

Alhamdulillah, utk pertama kalinya...
saya dilamar..:)

tak reti la nak explain. tapi memang happy sgt..

Lepas tu bulan berganti bulan,
tiba masa berpuasa.. tiba masa raya..

untuk pertama kalinya lagi jumpa family dia.
dia bawa Mek dia, adik dia, kakak dia & abg ipar dia ke rumah.
maybe nak tunjuk kat family dia.... saya calonnnya... hahahahhahahahahahah *perasan jap*

Malu sangat malu sangat!

Lepas je dua keluarga berjumpa.
lagi sekali utk pertama kali dalam hidup..... "Bila kita nak ikat?"
time nie, tuhan je tahu mcm mana nak cakap kat maa.
sebab saya masih belajar.. huhuuhuhu.
kami plan slow2 utk aturkan semua tu tanpa pengetahuan maa.. sbb saya tak ready nak mintak izin.
saya takut...
tapi dalam masa sama banyak mintak pendapat kawan.. Fiya, Awin, Mek, Der, Dieb & Kak nad.
Mereka banyak bagi nasihat..
Alhamdulillah..

okay part 3 kisah seterusnya..
tak ada sebuah cerita yang tak hadapi masalah..
dugaan memantang :)

bersambung.......................

Friday, June 13, 2014

Patah tumbuh, hilang berganti :)

Assalamualaikum,
balik keje, saya terus bukak blog & nak update.

okay. 16/06/2014 im officially staff :) Alhamdulillah rezeki Allah bagi.
tp dalam setiap rezeki Allah bagi..
ada juga datangnya dugaan dan cabaran.

actually pada 12/5 saya dah start keje kat firma akaun
hanya untuk DUA HARI sahaja.
memang plan dalam 2hari tu nak berhenti sebaaaaaaaaaaaaabbbbbbbb
stress sangat. hahahaha. maybe siapa2 yang rasa dunia akaun nie best, bagus lah.
pada saya kalau saya tak suka sesuatu or tak dapat go through. baik kita stop sebelum melarat.
hahahaha.
1st day kerja, tak payah cakap. Naik je kereta.. airmata laju mengalirrrrrrrrrr.. perh ~_~
2nd day pun sama...~_~

Apa yang saya suka bila saya mengadu pada maa, bila kita cakap "maa, ida tak mampu dah stress sangat..macam tak boleh nak kerja je.."
Jawapan maa tak menghampakan.. "Ida, berhenti lah anta notis 24jam.Balik duk rumah,tunggu mana-mana kerja. InshaaAllah ada rezeki lain..jangan paksa diri."

_sebenarnya,saya dah lama tinggal dunia akaun. so bayangkan lah saya kena hadap akaun. hurm. Mula2 positifkan diri. Tp bila positifkan diri im still weak. so habis positifkan diri dah.

so submit resign letter by faks.

Bila dah resign, Allah berikan rezeki lain. Betul kata maa.. tak sampai sebulan duduk rumah.

19/05 bermula lah kerja baru.
dan 16/06 im officially staff.
Alhamdulillah. bersyukur sgt.
Dalam seminggu kerja..dapat interview lagi.. saya tolak offer utk pg interview atas sebab2 tertentu.

thanks, InshaaALLAH saya nak kutip pengalaman kat sini.:)
rezeki anak2 hahahahahha.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...