nuffnang

Sunday, December 14, 2014

Hadiah Perkahwinan

walaupuan terlewat 2 bulan, tp ia masih segar diingatanku. wah! gitu.

Hadiah Perkahwinan
utk genap sebulan perkahwinan kami
12/09/2014 Ikatan Suci disatukan
12/10/2014 ku hadiahkan kepada mereka2 tersayang.

yeahhh..
Alhamdulillah,

Hadiah utk diri sendiri
kerana berjaya memilik segulung ijazah,
sedaya upaya berusaha nak siapkan assignment last minute. hahahaha
menangis sambil siapkan final project..
berusaha setiap kali final exam...
wah! bangga dengan diri sendiri bila ingat sem awal masa mula masuk U.. menangis je nak behenti belajar.
yeahh! yeah! berjaya juga akhirnyaaaaa.. Alhamdulillah.
ini semua
Hadiah utk Maa Tersayang juga,
sebab sepanjang belajar,
maa bagi seluruh semangat doa dan keyakinan utk anak maa nie berjaya menamatkan degree.
Alhamdulillah.
Thanks sebab maa bagi Ida kahwin dulu sebelum memegang ijazah
Dan Ijazah ini ku hadiahkan juga pada suamiku tercinta
thanks dear suami ku,
sebab berjaya curi hatiku dan melamarku pada waktu yang tepat...
eh tepat tak tepat sgt lah, dapat tentangan juga sbb belum habis study kan...
dan alhamdulillah sbb menjadi insan yang memahami.

Hadiah utk adik beradik tersayang
sebab menjadi semangat, kekuatan, jatuh bangun saya thanks!

Thanks
kawan-kawan UTHM yang bersama dalam berusaha utk memiliki Ijazah
yeah!! Alhamdulillah.

Now, dah genap 3 bulan perkahwinan kami
so en.Suami bagi peluang utk sambung Master.
inshaaAllah jika murah rezeki utk sambung.
yes i will..



with Mun & Nisa :) ex-housemate

Para isteri menerima Ijazah Sarjana Muda..
eh2 sorang je masih single but not available.

menuju puncak...sebelum pulang jubah

penerima Ijazah atas kejayaan menyatukan kami :) yeah. Alhamdulillah

only u.. one & one. i love u maa

Kami syg maa

sebelum masuk dewan.

berarak masuk ke dewan ..welfie jap

Yeah keluar dewan, saya pesan siap2...saya tak nak bunga sebab nak hadiah lain. so Maa hadiahkan Big Froggy yeah! i love it.

Yeah. I love u Dear.

menunggu masuk ke dewan

kami ex-dip selepas 3thn terima diploma, kini Ijazah Sarjana Muda milik kami.

my adik-adik kesayangan.

Thursday, December 11, 2014

R.I.N.D.U

Rindu
itu
yang 
mampu
seorg 
isteri
luahkan
setiap 
hari
by
mesej
call
or
wassapp


selebihnya
ku
hanya
mampu
mendoakanmu
dalam
setiap
baris
ucapan
doaku.

semoga
Allah
Sentiasa
menjaga
melindungi
menyayangi
mu, suamiku.
yang
jauh
di mata
dan
tetap
dekat
di hatiku

Sunday, November 16, 2014

Part 3 : Sambut Menantu

18/09/2014


Jadi warga Kg. Limbat.

lepas family balik,
airmata mengalir. Sedih.
seolah-olah family dah tinggal saya. hahahahha

En.Suami memujuk.. "dah2 jgn nangis, kesat airmata..kita keluar.. ramai tetamu kat luar.."

Perasaan tu nervous sebab first time kat rumah mertua.
macam nak control je semua. hahahahha. control Ayu. hahahaha.

Masa kat dapur, seronok dengar diorang cakap kelantan..laju sgt...hihiiihi
diorang hidang makan desert ramai2...
belum sempat makan. Mek (mak mertua) panggil sebab tetamu datang nak jumpa pengantin..
masa tu duk terfikir... mesti habis sagu berkuah nie.. tak dan dah saya nak makan..hahahaha

tengah dengar mek berbual dengan tetamu, ku disisi mek hanya menjawab apa org tanya ha...
nak tanya pun mcm tak ada idea nak bertanya... jawab apa org tanya je.. hehehe..
dan sy sentiasa tersenyum.. sampai ada sorg nie cakap... "manis dia,senyum je.." hahhahaha
dah takkan nak masam kan? heheheh

pastu encik suami datang duduk sebelah.
bisik kat en.suami "awk, sy teringin nak makan yg diorang makan..."
"diorang makan apa?" suami tanya...
"ala.diorang tengah makan kat dapur tu.."
encik suami pun ke dapur.... tlg simpankan. hihihihi

lepas tetamu balik,
saya ke dapur.. encik suami keluarkan sagu dari freeze.
Waaaaaaaaa bestnya makan sejuk2.
kami makan sama-sama. :)
rasa dia kan! mabelessssssssssssss. Sedap sangat!!

So sepanjang 4hari di kelantan.
saya dan suamii djemput ke rumah saudara mara encik suami.
banyak dapat kain batik...:) Alhamdulillah rezeki.

saya happy sebab keluarga mertua baik sangat.. peramah... so saya tak la segan sangat kan.


Saya lah pilih outdoor kat sawah.. hihiiiihihi. suka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...