nuffnang

Wednesday, May 20, 2015

Bersabar Sabar Sebentar

Assalamualaikum..

lama rasanya tak update blog.
Busy... balik kerja..pergi kerja.. Oh kerja utk hidup... dan berharap hidup bukan lah utk bekerja.
hahahahahahah..
sebagai seorg isteri masa sangat la berkira sangat sebab malam tangan memang akan pegang hp sampai tertidur..
yang nie taip blog nie time suami belum mesej nie.. dan memandangkan dah siap masak dan dinner.. so terasa nak buka blog yang last update Dec 2014. adeh!

okay back to topic.
Bersabar Sabar Sebentar...
Hari nie baru 8bulan 1 minggu 1 hari kami mendirikan rumahtangga.
yeah saya akui hubungan kami masih sama..
hari-hari perkataan rindu akan muncul di wassap di msg or call..
Subhanallah!
saya tak reti nak cakap.. kadang boleh menangis sebab terlalu rindukan suami.
Alhamdulillah!
rindu itu pahala... dapat pahala rindukan suami...
Allahuakbar!
Doa itu senjata..."Ya ALLAH, aku rindu suamiku.. lindungi suamiku dimana dia berada"
Nauzubillah!
mintak dijauhkan dari segala negatif... kuatkan iman kami... kadang hati perempuan ni sensitif juga.. bila kawan-kawan office bergurau.. yelah suami jauh, tak tahu sedang apa dia buat kan..
tapi saya harap saya cukup kenal siapa suami saya.. im just ignore bila suara sumbang bercakap macam-macam... saya lebih kenal suami saya.

bersabar dan terus bersabar ada hikmah kenapa kami perlu PJJ...

Normal kan bila single orang tanya bila nak kahwin?
Bila dah kahwin, orang tanya bila nak ada anak?
ahaaa. itu lah..
Senyum je lah bila orang tanya.. "tak ada baby lagi ke?"
bila saya cakap belum... "eh, plan ke?"
bila saya jawab tak... "eh, tak pg check-up doctor? tak pergi berurut?"
saya jawab tak..dan suka bagi jawapan InshaaAllah rezeki akan datang...
dah tak suka jawab "belum ada rezeki lagi" tak suka jawab macam tu....
Percayalah, Allah akan beri bila hambaNYA bersedia.
pasti ada hikmah yang kami sendiri tidak tahu...
bohong lah kami cakap kami nak hidup berdua dulu baru nak ada baby kan.. kami nak juga ada baby...
cuma bersabar dan doa adalah jalan terbaik.. InshaaAllah pasti ada.

Bersabar dan terus bersabar,
memandangkan suami balik sebulan sekali...
kat situ kos semua ada.. flight tiket semua. ingat free!hahahahaha
tapi kan, Alhamdulillah ada je rezeki kami utk berjumpa....
saya perempuan memang selalu merungut "tiket mahal lah, tak payah balik bulan nie.."
tapi en.suami balik juga...hihihihihi..
saya akan check flight tiket samada mahal or murah. kalau murah cepat-cepat suruh en.suami booking.
selalu Air Asia jadi pilihan kami..
InshaaAllah harap 2015 tahun utk kami berjauhan sementara.. 2016 InshaaAllah kalau book tiket tu utk melancong je okay.. hehehe

eh macam panjang plak entri nie.
okaylah. hp berbunyi menandakan mesej dari en.suami masuk.

Assalamualaikum

Jaga hati, Jaga diri dan Jaga iman.
Selagi Ingat Allah, Allah tak pernah lupa kita sebagai hambaNYA.

Sunday, December 14, 2014

Hadiah Perkahwinan

walaupuan terlewat 2 bulan, tp ia masih segar diingatanku. wah! gitu.

Hadiah Perkahwinan
utk genap sebulan perkahwinan kami
12/09/2014 Ikatan Suci disatukan
12/10/2014 ku hadiahkan kepada mereka2 tersayang.

yeahhh..
Alhamdulillah,

Hadiah utk diri sendiri
kerana berjaya memilik segulung ijazah,
sedaya upaya berusaha nak siapkan assignment last minute. hahahaha
menangis sambil siapkan final project..
berusaha setiap kali final exam...
wah! bangga dengan diri sendiri bila ingat sem awal masa mula masuk U.. menangis je nak behenti belajar.
yeahh! yeah! berjaya juga akhirnyaaaaa.. Alhamdulillah.
ini semua
Hadiah utk Maa Tersayang juga,
sebab sepanjang belajar,
maa bagi seluruh semangat doa dan keyakinan utk anak maa nie berjaya menamatkan degree.
Alhamdulillah.
Thanks sebab maa bagi Ida kahwin dulu sebelum memegang ijazah
Dan Ijazah ini ku hadiahkan juga pada suamiku tercinta
thanks dear suami ku,
sebab berjaya curi hatiku dan melamarku pada waktu yang tepat...
eh tepat tak tepat sgt lah, dapat tentangan juga sbb belum habis study kan...
dan alhamdulillah sbb menjadi insan yang memahami.

Hadiah utk adik beradik tersayang
sebab menjadi semangat, kekuatan, jatuh bangun saya thanks!

Thanks
kawan-kawan UTHM yang bersama dalam berusaha utk memiliki Ijazah
yeah!! Alhamdulillah.

Now, dah genap 3 bulan perkahwinan kami
so en.Suami bagi peluang utk sambung Master.
inshaaAllah jika murah rezeki utk sambung.
yes i will..



with Mun & Nisa :) ex-housemate

Para isteri menerima Ijazah Sarjana Muda..
eh2 sorang je masih single but not available.

menuju puncak...sebelum pulang jubah

penerima Ijazah atas kejayaan menyatukan kami :) yeah. Alhamdulillah

only u.. one & one. i love u maa

Kami syg maa

sebelum masuk dewan.

berarak masuk ke dewan ..welfie jap

Yeah keluar dewan, saya pesan siap2...saya tak nak bunga sebab nak hadiah lain. so Maa hadiahkan Big Froggy yeah! i love it.

Yeah. I love u Dear.

menunggu masuk ke dewan

kami ex-dip selepas 3thn terima diploma, kini Ijazah Sarjana Muda milik kami.

my adik-adik kesayangan.

Thursday, December 11, 2014

R.I.N.D.U

Rindu
itu
yang 
mampu
seorg 
isteri
luahkan
setiap 
hari
by
mesej
call
or
wassapp


selebihnya
ku
hanya
mampu
mendoakanmu
dalam
setiap
baris
ucapan
doaku.

semoga
Allah
Sentiasa
menjaga
melindungi
menyayangi
mu, suamiku.
yang
jauh
di mata
dan
tetap
dekat
di hatiku
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...