nuffnang

Tuesday, May 10, 2011

Si Putera Mak Labu & Pak Labu



Ragam dia si Mikhail

Mula2 excited la nak jaga anak buah saya… uihhh berebut dgn dayang2 saya nak dukung….punya la excited kan??? yela before nie..duk kat U asyik rindu je kat Mikhail..so dah ada kat umah..ofcoz la nak jaga dy puas2!!!!!!!!!!! Heheheh

Okay! Bermula semua ragam…bila si Mikhail nie….berak plak dah!!!!!! Adik saya [Ayu] dy bagi…nah! Basuh berak Mikhail….lorh….napa saya?? Okeh..saya wat berlagak terrer la kan?? hahaha…saya tanggal baju Mikhail…then tinggal pampers je… masuk bilik air… tangan saya pegang dy..habis????? sapa nak amik air basuhkan punggung dy!!!! Alahai saya….

Masih berlagak terrer kan..hehehe.. saya guna sebelah tangan kanan utk pangku dy…sebelah tangan kiri pulak…bukak paip dah basuh…basuh..basuh…….. saya ta fikir panjang dah…amik sabun badan saya dah tuk mencuci!!!! Maa tegur…napa bau wangi sangat??? Guna sabun dy..jangan guna sabun biasa tuh.. apa lagi..saya buat2 ta dengar la..hahahahah…

Ha sudah selesai basuh najis2 yang melekat tue kan…..saya tgk….habis basah baju saya!!!!!!!!!! Oh no….seluar saya memg ta payah ckp la kan..kompem2 la basah coz pangku dy….hmmmmm… alahai si Mikhail…

Okeh…Mikhail nangis2…maa ckp…dy nak tido…! So saya pun masukkan dlm buai…wah!! Makin jadi2 nangis dy! Walamak…melampau nie…saya angkat balik..dodoi2…weh!!!!!!!!!! nangis lagi… maa cakap lagi..letak dalam buai..saya pun letak…. Ta peduli dah dy nak nangis… saya sumbat puting yang memang jadi nyawa dy time nk tido.. ha kan dah diam…saya pun berzikir la sambil2 nak suh dy tido kan… walamak…pandai dy mengejek saya… saya berzikir…[lailahailallah…muhammadur ya rasulullah..] dy gelak!! Alahai Mikhail…tahu la suara Cik Da sedapkan..heheheh

okeh..malam punya citer…dy nak tido lagi!!! Kali nie…agak melampau la kan….dy memg ta nak duk dalam buai…….geram nie saya…! Saya angkat letak dalam bilik…..dodoi jugak! Ha kan tido….sejam gak tido atas katil……sambil2 saya duk bersms kan…dy tgk je saya..dy pegang hidung saya….maybe dalam hati dy… “nie bukan ummi saya nie..ummi saya idung tak mancung cm nie..” hahhaha..saya peluk dy… walaweh!!!!!!!!! Buas btul dy tido.. alahai Mikhail..

dan saya baru tahu..yang dy tak tido kalau…ta ada org dekat dy… alahai anak mak labu & pak labu nie…ikut jejak sapa lah eh…..

p/s : kalau nak kahwen dalam waktu terdekat & ada anak…kena betul2 bersedia la..hehehhe….apa2 pun..mekasih maa coz sabar dengan karenah anak maa masa kecik2 dulu..

5 comments:

Lovea_Fiya said...

hehehe...fiya pun kerap jugak kene jaga cucu kawan umi fiya...belum staun tp x paham bahasa melayu...baby speaking tuu..cakap bahasa inggeris baru paham..aduh...educated betol baby tu tau...sebab nenek n atok belaja oversea.. mak dia lahir oversea..doktor lagi.. ayah pensyarah..memang speaking je baby tu tau.. pastu jaga lah sampai nenek dia n umi balik dr belajar bahasa arab.. nenek dia puji cakap fiya jaga cucu dia wangi jek siap mandi n cebokkan hahaha..kembang3 sayer...

Princess LaLoLi said...

hhehhehe..yeke.....uih..ida lau jaga anak buah ida penat..mlm2 tido awal..
hehehe..tapi suka tau..
bila tgk dak2 kecik ase tenang je..heheh..
hehe..tapi akak ipar saya ta pernh pun puji saya ckp anak dy wangi..coz...saya letak bedak jek..hehehe...lotion pun sy tak letak..hehehe

Lovea_Fiya said...

hehehehe...fiya excited baby bau wangi2..
silap2 fiya ada anak nanti sebulan sekali beli bedak..hehe ni dah x sabar tngu maksu fiya bersalin dlm bln 5 ni...hahaha lagi kerap lah balik kampung...sbb kat kampung ade babyyy...

sagittarius gurlz said...

hai ida....nk suh org puji ke???
lau sorg sempat la nk berlosyen....
t da ank rmai xde nye tu,,,semua terbang yank!!!
hahahahahahaha....
good luck ibu muda!!!!
penat???,,t mstiko rindu die bile da xjaga die

Princess LaLoLi said...

fiya : ida br tadi start buh lotion..heheh..nk bg wangi gak....asyik ida jep wangi2..heheh...

gurlz : bley jugak lau nk puji kan..heheh..maslahny ta smpt..coz dy aktif sgt..hehe..tp si fiya wangi2..so saya follow..hehe..ibu muda?? i like...! haah..mestiko rinduku padanya.! hehe.. peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...