nuffnang

Tuesday, May 17, 2011

Ada Saya Kisah?

Ada saya kisah?

Saya senyum?? Eh..eh..mcm kita ta pernah kenal pun kan??? awak tak senyum pun..jeling lagi ada.. hurrmm tahu awak budak kelas 1st..saya budak kelas 2nd. Nyesal saya senyum..coz tgk..dh tercipta blog nie.!!!!!!!! [ha kan dah jahat saya ngumpat kamu dalam blog nie.!!]

Okay! Eh..eh..awak singgah kedai pakcik saya..huh! saya memang ta niat nak layan awak lah!!! Tapi terpaksa..coz customer adalah raja..okay! saya sekali lagi senyum…..eh bagus la awk..coz balas senyuman saya..dengan sindiran??? Saya suka la…!

“hai…takkan ada diploma keje dengan pakcik je..”…wah!!! bagus sindiran awak…

“sebab ada diploma je la saya keje ngn pakcik..lau ada PHD cm korang la mesti best kejenyeeeee” sambil senyum…saya sindir balik..

“eh ta la..kami baru sambung degree..jauh sangat PHD…ko nie..” kata mereka....hahah..dalam hati saya gelak…kata budak kelas 1st..saya sindir balik pun ta paham ke?? PHD stand 4 Penuh Hasad Dengki…..la weyyyyy!

“so ko memang keje tolong pakcik ko la ea??”

“haah la..time2 cuti sem la nak tolong pakcik kan..” saje je guna ayat cuti sem..biar dyorang tahu..! huh berlagak!

“hhmm..ko sambung belajar ke?”

Saya senyum….

“haah aku sambung dh..dh setahun dah…kat UTHM…”

“owh yeke..aku ingat ko keje ngn pakcik ko pas diploma…berapa ek??”

“2ringgit je…” saya senyum lagi…

p/s : eh saya tahu kamu dari golongan cerdik pandai masa sekolah….diploma saya pun dr politeknik..tapi kamu dari U.. eh tapi jangan la nilai cerdik pandai orang tue dari apa yang kamu lihat ok….. kadang2 org yang kamu sangkakan tak ada masa depan tue la yang Berjaya..so jangan selalu merendahkan orang len.. mana tahu..rezeki kamu sampai degree je….maybe org yang kamu rendah2kan kan tue bakal dapat gelaran Dr./Profesor ke kan??? sapa tahu…rezeki ALLAH… sekian dari saya….! PL.

5 comments:

dak jus said...

hahaha..padan mke dak tu ;) ( ish ! jahatnyer jus...hehe )

tu la..jgn pndg rendah pd org tau..tol kan ida ;)

Princess LaLoLi said...

haah tahu tak pe..xpe2..moga 1masa nt dy sedar.:-)

iekabean said...

Alaaa... tak kisah la UTHM atau Poli atau UTM. rezeki orang siapa tahu?

cewahhh!
Apa-apa pun, semoga berjaya awak!

Princess LaLoLi said...

mekacih awak..yup..sapa usaha lebih pasti dapat lebih kan...

iekabean said...

yeahhhhhh! takpe, tunggu icecream saya ea~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...