nuffnang

Monday, February 13, 2012

Ohh Gigi.sorry!

seperti cuti sem sebelum nieh... saya mesti ada date dengan Dr.GiGI. hehehe
memandangkan cuti syok sangat sampai lupa singgah "Klinik Pergigian".

"huh!13hb dah nie..20Hb dah nak balik BP. mesti ta sempat nieh.."

okay tindakan bijak..lepas zohor pergi ke klinik yang ditemani oleh Ameer [ my youngest bro larh!]

"nak yang mana ? Ic or kad merah." [kata saya kepada seorg staf lelaki yang berada di kaunter]

"Ic siapa punya ?" [tanyanya kepada saya]

"lorh pasal la..saya punya lah bukan mak saya punya.." [ta cakap pun cam nie..hehehe]

"saya punya la pakcik". [jaga kesopanan]

"kad merah la..IC simpan." katanya

"baik pakcik."

lelaki itu memandang saya. marah lah tu, saya panggil dy pakcik..sorry ABANG oppss abang staf.
hahahaha. dah tahu IC saya punya mahu tanya lagi.

no.giliran saya 20.

"apa masalah?"

"saya nak cek jep gigi saya. kot ada rosak."

"bla..bla..bla...." [bahasa dR dy cakap...dalam hati saya. sah banyak rosak gigi ni.]

"adik..gigi adik okay jep. ta ada rosak pun. CANTIK gigi adik.." [senyum larh saya!]

"kalau saya cuci gigi sakit ta?" [soalan nampak sangat saya nie penakut kan.]

boleh plak dR ketawakan saya."sikit jep adik ta sakit pun."

"kalau macam tuh, adik buat temujanji ye.."

"okay.mekasih dR."

"saya nak buat temujanji." kata saya kepada abang staff tuh.

"paling awal 24hb."katanya

"okay..." konon setuju.. "eh! saya dah balik u dah la... awal lagi.."[macam saya plak dR.]

"ta ada la dik..paling awal 24hb, kalau ta ...adik buat kat sana jep la." [rupanya ta bijak tindakan saya tuh]

"ha ta payah la...lain kali la." muka hampa. "mekasih pakcik."

itulah akibatnya..masa mula2 cuti sem ta nak pun pergi jumpa.. ha kan tengok dah tinggal sisa2 cuti baru ingat dR.gigi.. hehehe

sory Gigi cantik.. len kali ea. maybe PKU boley tengok2 kan gigi cantik tuh.. hihi

p/s : jagalah gigi kerana gigi juga adalah aset terpenting. saya ta suka bercakap dengan org yang mulut berbau! heheheh,,opss

7 comments:

nur chahaya Abadiey said...

untung la org gigi cantik..
ak dlu mse skol kwn2 ak ckp gg ak gg palsu jep.huhuuhhu

IdaRaida said...

gigi palsu la cantik..! rata kan..:)
comey...:)

tomatokering :) said...

takutttttttttttttttt doktot gigikk U_U

PaK PiS said...

cuci gigi kat pku uthm la.. free jek.. sy da penah wat.. ^_^

sha my heart said...

ooo uthm ek? igtkan uum. hihi~

IdaRaida said...

pak pis : hah itulah jawabnya..:) kena p PKU UTHM la..

sha : ye..saya Uthm..uum geng2 saya yg tercampak sana.:) sy sorg2 jep uthm..

kiang-boy said...

Nak cuci direct dtg ke slim river ni..sy buatkan tanpa temujanji..keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...